Трябва да помня, че този човек е уникален и различен.

Това е непрекъснат процес, който е непрекъснат, нещо през целия живот, което трябва да направите, е самоизследването в себе си, критикувайки себе си и да знаете дали давате това почит на този човек и това, което са направили. Разбиране на желанието да се учиш от другите, защото това не желаеш да се учиш от другите, тогава дори не можеш да влезеш в културно смирение. Това е много самоизследване и критикуване на индекс себе си и готовност да се учиш от другите. Друго нещо е, че ако направите рецепта, сте разбрали, че тя се основава на конкретна култура, можете да кажете, че това е рецептата, но ето културата, от която тя е била вдъхновена и да доведе до някого от тази култура, за да обясни историята. Тя позволява на хората да разказват своята история и може да даде на хората разбиране защо е важно да дават кредит, когато се дължи и напомняне, че този човек също е човек. Вие също трябва да дадете съпричастност към този човек и културата, от която идват. Не е да ги деградираме от тяхната култура, а да ги повдигаме.

Шарън: Обичам как сте обяснили, че в нашия свят на диетолози имаме голям акцент върху културната компетентност, сега продължаваме напред. Преминавайки отвъд културната компетентност, сега всъщност трябва да имаме част от смирението. Така че се радвам, че обяснявате това, защото може да е трудно да се схване в житейските преживявания. Говорете за това е процес на размисъл и разбиране през целия живот и не е само еднократна поправка и открих, че в работата си, когато се върна и гледам нещо преди около десет години, аз съм като, защо просто го направих казвам? Преди година го написах и си помислих, о, се справих добре, но го гледам година по -късно и е така, не, можех да се справя по -добре. Така че, за мен е едно от онези неща, които се опитвам да свърша и все още имам много работа в тази област. Обичам хранителната култура, говоря за растителни храни от цял свят и съм пътувал по целия свят, но това не ме прави експерт в хранителната култура на някой друг. Така че трябва да бъда внимателен и да вдигна хората, така че това, което се опитвам да направя, е, когато пиша за храна в Тайланд, се позовавам на любимите си хора, които правят храна или са от Тайланд. За мен това е едно нещо, което се опитвам да направя, но също така осигурявам повече история и произход. Имате ли още съвети как да приложим това на практика или други конкретни неща, които бихме могли да разгледаме, може би някои клопки, които правим, когато става въпрос за това, че не сме смирени за всички тези проблеми с хранителната култура?

Denine: Мисля, че да се отнасяме към човека как искат да се лекуват, е чудесно и е чудесно, че пренасят хората от други култури за рецепта. Все още се опитвам да науча, че ако се позова на нещо, от каква култура е това и се опитвам да включа този човек от тази култура за всичко, което пиша и казвам. Трябва да помня, че този човек е уникален и различен. Мисля, че това е едно нещо, което трябва да направим и да говорим, тъй като RDS трябва да научим за културите на други хора. Наистина ли познавате този човек като личност, откъдето идва културата? Потърсете положителното и не винаги гледайте отрицателното. Ние не гледаме на положителния смисъл защо тази култура е такава, каквато е и защо тези вярвания са великолепни. Никога няма да забравя, че лекар се е разстроил, че пациентът гледа надолу, а лекарят наистина е ядосан, но в тази култура на жена или мъж не е позволено да погледне или да гледа директно в лицето на някой, който е по -добър . Именно там културната компетентност е добра, но следващата стъпка е културното смирение и тогава сега има културна композиция. Компетентността и смирението се комбинират заедно, за да научите повече за този човек. Имате нужда от двамата заедно, трябва да научите за културата на човека, след това да имате смирение за културата на този човек. Те го наричат компонент, тъй като това е комбинацията от двете. Трябва да научите за културата на човека и тогава също трябва да имате смирение въз основа на тази култура, така че въпреки че може да се виждате като експерт в етиопската култура и храна, но не разбирате защо хората не използват Събори или защо семействата се хранят заедно и там влиза в игра културно смирение.

на пазар на фермери близо от тези. Това е чудесен пример. Мисля, че за нас е толкова важно да научим повече. Харесва ми целия аспект на културното тържество, защото мисля, че тогава съм в правилната зона, но след това приемам смирението и се уверявам, че предоставям информация на тази оригинална култура и подчертавам тази култура, мисля, че това наистина е наистина важно. И така, можете ли да мислите за други клопки или други примери?

Denine: Един пример е, че един човек не трябва да представлява един цял човек като култура. Както знаете, САЩ имат различни култури и раси, но мислейки, че един човек ще представлява и разпознава и мисли, че всички са еднакви по отношение на тази култура не е правилна. Справянето с културата е много важно, за да бъдеш много чувствителен. Важно е да отговаряте на културния плурализъм, което е, когато смятате, че един конкретен човек няма да представлява този специфичен произход. Въпреки че идвам от западен произход и тогава също съм първоначално от север, когато дойдох да се преместя на юг, не бях готов да науча повече за собствената си култура в нашата собствена раса, която е южна кухня. И така, когато видях Grits, реших, че е мазилка, имайте предвид, че като мениджър по обслужване на храни в голяма болница и когато го видях да се спуска по линията, започнах да се ядосвам и казах защо вие ги обслужвате мазилка, това е ужасно. И те просто щяха да се измъкнат да ми се смеят и те казаха, че това е песъчинки. И така, семейството на баща ми мигрира от юг на север, за да намери по -добра работа и да се измъкне от Джим Кроу, но аз не знаех какво е югът. Не знаех нищо за южната кухня, не знаех нищо за това, докато не започнах да работя на юг и тогава разбрах, уау, знаеш какво има повече култури. В моята собствена раса има повече култури, които дори не знаех, не бях в унисон с нея, интересно е, че понякога смятаме, че един човек представлява цяла раса, но има толкова много различни култури в тази раса. Имаше това едно момиче, което беше африкански латиноамериканци, а учител я постави на място, защото говориха за афро -американската култура, но това момиче каза, че не знае за тази култура, защото е африканска латиноамериканска.

Шарън: Това е чудесен момент. Понякога правим тези обобщения, като азиатска храна, когато в Азия има толкова много страни. Как можем да кажем нещо толкова общо, тъй като това е във вената на мисленето, че трябва да сме по -внимателни към различни култури? и да доведе до различни аспекти. Много култури може да са наистина подобни, но това, което ги прави толкова различни и уникални?

Шарон: Да и аз обичам това, което казахте и за дори хората в определени култури, биха могли да имат микрокултури. Съпругът ми е от Швеция и цялото му семейство живее там и аз се хващам да правя обобщения за шведската хранителна култура, когато виждам само храната на семейството му от един регион. Спомням си, че това прави семейството му тук. Виждаме това в Америка, искам да кажа, че имаме различни стереотипи в Америка, сякаш ядем само боклучна храна през цялото време, но не всеки яде по този начин. Интересно е да гледате отвъд тези стереотипи, за да разберете толкова много хранителната култура. Мисля, че това, което е красиво в Америка, е да имаш толкова разнообразна култура и заобиколено от толкова много хора от цял свят, мисля, че е толкова страхотно да празнуваме. И знаете, , къде произхожда, как това беше важна част от диетата и как се развива? Така че мисля, че има много пъти, че всъщност можем да отглеждаме тези храни, които осигуряват повече образование. Какви други възможности имаме в този свят на храните, за да се насочим към културната композиция?

denine: Има съкращение, наречено Asses. A За задаване на въпроси, задайте въпроси с отворен край за нечия култура, какво ви прави толкова различни, какво ще кажете за вашия произход ви прави толкова различни. Мисля, че това може да направи някой по -отворен да обясни произхода си. S търси самосъзнание, бъдете наясно с това, което казвате, не струпвайте всички заедно. S спира преценката на друго лице, което е важно, защото всички имаме имплицитни пристрастия. Ние сме научени да мислим, че това може да не е така, така че е там, за да спрем решението. Е е за изразяване на доброта и оценка на човека, когото също приемате. Имайте състрадание за това, което преминават ежедневно, те могат да бъдат дискриминирани ежедневно. Може да не знам през какво преминавате. S е да подкрепя в безопасна среда. Започнете, когато човекът е удобен да започне да говори с вас. Някои хора, които мълчат, не ви пренебрегват, но мислят.

доставчик на храна на публичен пазар в Маракеш, Мароко.

Шарън: Всички това са страхотни мисли, които наистина да обмислите. Наистина оценявам това и ме накара да се сетя за още нещо, ние правим преценки, ако друга храна от култура е здрава или винаги се опитваме да я променим, като ядене така, където културните храни могат да бъдат здрави. Знаете всички тези неща, които купуваме в Whole Foods и харчим всички тези пари и се потупваме по гърба, за да сме толкова здрави, но това са древни храни. Всъщност, в Калифорния, където живея, семената от чиа са отглеждани тук, бих могъл да го изхранвам, това е храна за мощност на индианците и въпреки това искаме да пишем за него, както сме го измислили или нещо, което го открихме. Така че не знам дали имате точки и също така добавяте към това, че има идея, че ние създадохме тези суперхрани, които купуваме, но това са древни храни. Но все пак пишем така, както го измислихме, това са два отделни въпроса, но имате ли съвет?

denine: Съгласен съм с вас, определено, защото колкото повече научаваме за нашите традиционни храни, които научаваме, ние научаваме, ние научаваме, ние научаваме, ние научаваме, ние научаваме, ние научаваме, ние научаваме, ние научаваме, ние учим, ние учим, ние учи Дали го добре тогава, но не дават кредит за това, откъде идва. Смешно е, защото аз и други колеги дадоха презентация за африканските чинии и взех информация от стари пътища, не разбрахме, че някои от храните, които не са местни от тази храна . Някои питат какво е африканската диета и това е основно растения, осъзнавате, че това е повече растителна храна и здравословна диета. Те направиха проучване с хора от Джорджия и Кейптаун, Южна Африка и смениха диетата си. Елате да разберете, че южноафриканците, които са яли храната на душата, са имали сърдечни заболявания и рак на пикочния мехур. Хората от Джорджия имаха диетата, която помагаше при сърдечните им заболявания и рак. Интересно е, че сега повече култури се учат откъде идва тяхната хранителна култура и научаваме повече за себе си и оценяваме тяхната култура.

Шарън: Трябва да поставим повече стойност на това традиционно знание, а не западно или академично знание , но също така ценят тези стари храни, които са предавани през поколения. Вероятно се интересувате и от тази област, знам с вашия произход в алтернативно и холистично хранене и медицина.

Denine: Много се интересувам, защото научихме за регионите и защо някои ястия са такива, каквито са. Повече животински ястия са от региони, близки до планинските или пустинните сухопътни райони, няма такова нещо като африканска кухня, но всяка страна в Африка има собствена кухня. Опитвам се да науча и напиша нещо за това, региони и кухня и научавам за конкретни храни, като древните зърна. Защо е специфично зърно като това, защо е използвано зърно?

Шарон: Обичам това, бих искал да прочета нещо за това. Денин сподели своята рецепта с нас за Рататуй с леща. Просто исках да ви благодаря много. Това беше толкова интересен разговор, мисля, че бихме могли да говорим за това завинаги. Току -що надраскахме повърхността и отново ще свържа всичките й ресурси по -долу.

denine: Благодаря ви много. Наистина го оценявам, много ми хареса и също така просто ще ви уведомя, че за тези, които отиват на днешния диетик симпозиум, ще правя реч за културно смирение, така че много неща, които научавате днес, ще бъдат дори Още.

Denine сподели една от любимите си рецепта на растителна основа с нас-рататуй с леща.

рататуи and drained1 small eggplant (12 ounces), peeled and cubed2 (14.5-ounce) cans diced tomatoes with basil, garlic and oregano, undrained2 large onions, coarsely chopped2 medium yellow summer squash and/or zucchini, halved lengthwise and cut into 1/2 -Ня филийки с дебелина (около 2 1/2 чаши) 1 среден червен сладък пипер, засята и нарязана ½ чаша вода1/4 до 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер

Напратки В 3 1/2- или 4 -quart бавна готварска печка, комбинирайте леща, патладжан, нетренирани домати, лук, летен тиква, сладък пипер, вода и черен пипер.

Покрийте и гответе на обстановка с ниска топка за 8 до 9 Часове или на настройка с висока топка за 4 до 4 1/2 часа.

прави 6 порции

за Denine Rogersdenine Rogers, MS, RDN, LD, FAND е интегративен и функционален Регистриран лицензиран диетиански диетолог и собственик на Living Healthy – Интегративно и функционално хранене и уелнес консултантски бизнес с частни практики в Дъгласвил, Джорджия. Тя е сътрудник на Академията по хранене и диететика, има бакалавърска степен по клинично хранене от университета Хауърд и магистърска степен по допълваща и алтернативна медицина и дипломиран сертификат по билкова медицина в Американския колеж по здравни науки. Г-жа Роджърс работи на пълен работен ден като хранителен консултант по телемедицина с Anthem и е председател на Комитета за електронна търговия на Anthem в Apex (Афро-американски професионален обмен). Г -жа Роджърс е настоящият председател на Nobidan – Национална организация на чернокожите по диететика и хранене. През 2018 г. г -жа Роджърс беше избрана за един от десетте най -добри диетолози в нацията в днешното диетоложно списание. Г -жа Роджърс също е майстор на доброволците от Джорджия, който преподава за билки, градинарство и хранене на местните общности на окръг Дъглас, училища, социални и граждански групи и пише за местния вестник на окръг Sentinel Douglas. В допълнение към всички страстни занимания на Денин, тя се радва да прекарва време със съпруга си и три много активни кучета Black Labs.

За повече от чатовете на живо на Шарън с експерти, вижте следното:

Научете За отбиването, ръководено от бебето, в чата на живо с бебето стъпки диетолог, празнуващ испаноядски растителни хранителни традиции рак с вашата вилица, с интервюта на Карън Колинс и Шарън Палмър | Блог Преглед на коментари. >

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.