Περίληψη

 • Γεμισμένες ημερομηνίες: Οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ημερομηνίες με αμύγδαλα, πεκάν, τυρί κρέμας ή φιστίκια για σνακ ή φαγητό.
 • Σαλάτες: ψιλοκομμένες, κομμένες σε φέτες ή πλήρεις ημερομηνίες είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις σαλάτες.
 • smoothies: Ημερομηνία ανάμειξης σε ένα smoothie μπανάνας προσθέτει φυσική γλυκύτητα και επιπλέον θρεπτική αξία.
 • Stews: Οι ημερομηνίες έχουν μεγάλη γεύση σε μαροκινά στιφάδο ή πιάτα tagine.
 • μπάλες ενέργειας: Οι άνθρωποι μπορούν να συνδυάσουν ημερομηνίες με καρύδια, βακκίνια, βρώμη, νιφάδες καρύδας ή μια ποικιλία άλλων συστατικών για να κάνουν «μπάλες ενέργειας».

Όταν ψωνίζουν για ημερομηνίες, οι άνθρωποι πρέπει να αναζητούν εκείνους που είναι λαμπερά και αδιάσπαστα.

Ένα άτομο μπορεί να αποθηκεύσει φρέσκες ημερομηνίες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για πολλούς μήνες και ακόμη περισσότερο στην κατάψυξη. Εάν ψύχεται, οι αποξηραμένες ημερομηνίες θα διαρκέσουν περίπου 1 χρόνο σε αεροστεγές δοχείο και πολλά χρόνια εάν καταψυχθούν.

Ένα άτομο δεν πρέπει να τρώει ημερομηνίες που έχουν ξινή μυρωδιά, είναι πολύ σκληρά ή έχουν κρυσταλλωμένη ζάχαρη στην επιφάνεια τους. Αυτά τα σημάδια μπορούν να υποδεικνύουν ότι οι ημερομηνίες έχουν πάει άσχημα.

Περίληψη

Οι ημερομηνίες διατροφής μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για ένα άτομο να ενσωματώσει ένα νέο φρούτο στη διατροφή του.

Όταν τρώγεται με μέτρο, οι ημερομηνίες μπορούν επίσης να συνεισφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το σίδηρο και το μαγγάνιο.

 • Διατροφή/δίαιτα
 • Η παχυσαρκία/απώλεια βάρους/γυμναστήριο
 • Ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενθαρρύνουν το συμβατικό κάπνισμα τσιγάρων σε εφήβους;

  Ανάλυση δεδομένων από την Εθνική Έρευνα Καπνών Νεολαίας, μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Pediatrics συζητάει αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τη χρήση συμβατικών τσιγάρων σε εφήβους.

  Πρόσφατα, τα ιατρικά νέα σήμερα έτρεξαν ένα χαρακτηριστικό που εξετάζει την έκρηξη στη δημοτικότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιηθούν ευρύτερα από τα συμβατικά τσιγάρα από την επόμενη δεκαετία.

  Σε αυτό το χαρακτηριστικό, συζητήσαμε επίσης τα αντικρουόμενα δεδομένα σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από επιστημονικές μελέτες και εξετάσαμε πώς αυτά-τα προϊόντα που δεν έχουν ρυθμιστεί σήμερα-ενδέχεται να ελέγχονται στο μέλλον.

  Πολλοί παρατηρητές έχουν σχολιάσει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πωλούνται και προωθούνται με τρόπο που είναι παρόμοιος με τον τρόπο με τον οποίο τα τσιγάρα διατίθενται επιθετικά στη δεκαετία του 1950 και του 1960, πριν απαγορευτεί η διαφήμιση τσιγάρων από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

  Αλλά εκτός από αυτά τα παραδοσιακά μέσα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν ισχυρή διαφημιστική παρουσία στο διαδίκτυο, όπου μπορούν να αγοραστούν.

  προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα αυτών των συσκευών σε παιδιά. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πωλούνται επίσης σε γεύσεις φράουλας, γλυκόριου και σοκολάτας. Αυτά τα αρώματα απαγορεύονται σε συμβατικά τσιγάρα στις ΗΠΑ επειδή απευθύνονται σε παιδιά.

  Η Εθνική Έρευνα Καπνών Νεολαίας 2011-12

  Η νέα μελέτη ανέλυσε τα δεδομένα της Εθνικής Έρευνας για την Καπνάκια Νέων (NYTS) από το 2011 και το 2012 για να δούμε ποια είναι η σχέση μεταξύ χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και συμβατικό κάπνισμα τσιγάρων σε Αμερικανούς εφήβους.

  Το NYTS δείχνει ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου διπλασιάστηκε μεταξύ των εφήβων στις βαθμίδες 6 έως 12 μεταξύ 2011 και 2012, από το 3,3% των εφήβων έως το 6,8%. Η έρευνα ανέφερε επίσης ότι το 76,3% των χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων καπνίζουν επίσης συμβατικά τσιγάρα.

  Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν πιο πιθανό να έχουν καπνίσει τουλάχιστον 100 συμβατικά τσιγάρα και να είναι τρέχοντες καπνιστές από τους εφήβους που δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.

  Οι έφηβοι που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να απέχουν από τη χρήση συμβατικών τσιγάρων σε διάστημα 30 ημερών, 6 μηνών και 1 έτους.

  Αυτό αμφισβητεί την υπόθεση ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι αποτελεσματικά ως εργαλεία για την εγκατάλειψη του καπνίσματος-κάτι που αποτελεί σημαντική απαίτηση που αποδίδεται σε αυτά τα προϊόντα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σημαντική συσχέτιση μεταξύ της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και της προσπάθειας να σταματήσουν το κάπνισμα.

  Είναι δύσκολο να πούμε εάν οι έφηβοι αρχίζουν να καπνίζουν με συμβατικά τσιγάρα και στη συνέχεια να μετακινούνται σε ηλεκτρονικά τσιγάρα ή αν είναι το αντίστροφο. Αυτή η μελέτη μπορεί να αναφέρει μόνο μια σύνδεση μεταξύ της συμβατικής χρήσης τσιγάρων και ηλεκτρονικών τσιγάρων. Αλλά οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποθαρρύνουν τη χρήση συμβατικών τσιγάρων».

  Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν επίσης να συμβάλλουν στον εθισμό της νικοτίνης, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι θεωρούν ότι ο εφηβικός εγκέφαλος που εξακολουθεί να αναπτύσσεται μπορεί να διατρέχει περισσότερο κίνδυνο από τις δυσμενείς επιπτώσεις της νικοτίνης από τους ενήλικες.

  Σε ένα σύνταγμα που συνδέεται με τη μελέτη, ο Frank J. Chaloupka PhD του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, λέει: /ή συνέπειες της χρήσης ηλεκτρονικών συστημάτων παράδοσης νικοτίνης, η εκθετική τους ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας πρόσληψης μεταξύ των νέων, καθιστά σαφές ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής πρέπει να ενεργούν γρήγορα.

  Η υιοθέτηση του σωστού συνδυασμού πολιτικών θα είναι κρίσιμη για την ελαχιστοποίηση των δυνητικών κινδύνων για τη δημόσια υγεία, μεγιστοποιώντας τα πιθανά οφέλη «.

  • Δημόσια Υγεία
  • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία
  • Κάπνισμα/Καπνίστε το κάπνισμα

  Τα ζεστά ποτά ή ο πάγος εμφανίζονται καλύτερα για πονόλαιμο;

  Καθώς μπαίνουμε στην ψυχρή περίοδο στο βόρειο ημισφαίριο, οι πονόλαιμοι αρχίζουν να επιστρέφουν τα άσχημα κεφάλια τους. Αλλά πρέπει να πίνουμε ζεστά ποτά ή να πιπιλίζουμε τον πάγο για να χαλαρώσουμε τον πόνο;

  Είτε αντιμετωπίζετε το κοινό κρύο ή τη γρίπη, πιθανότατα θα είναι ο σύντροφός σας για λίγες μέρες. Δεν είμαστε ξένοι για την ενόχληση του πονόλαιμου στο ιατρικό News Today Editorial Office.

  Αλλά οι απόψεις μας χωρίζονται μεταξύ εκείνων που έχουν μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι τα ζεστά ποτά είναι το καλύτερο φάρμακο για πονόλαιμο και εκείνους που πιστεύουν ότι οι πάγοι ή το παγωτό είναι η λύση.

  Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

  Νευρικούς πόνους σήματος

  Οι ενήλικες παίρνουν μεταξύ δύο και πέντε κοινών κρυολογημάτων κάθε χρόνο. Στα παιδιά ηλικίας σχολικής ηλικίας, ο αριθμός αυτός κυμαίνεται από επτά έως 10, και οι πονόλαιμοι πλήττουν πολλούς όταν αυτές οι λοιμώξεις χτυπήσουν.

  Ενώ οι ιοί και τα βακτήρια είναι η βασική αιτία της ασθένειας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι στην πραγματικότητα να κατηγορήσει για τα συμπτώματα που βιώνουμε. Τα μακροφάγα είναι περιπολικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία βρίσκονται συνεχώς στην εμφάνιση για ιούς και βακτήρια. Σε μια στενή συνάντηση, οι μακροφάγοι απελευθερώνουν ανοσολογικά μόρια για να ξεκινήσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτούς τους μικροοργανισμούς.

  Δύο τέτοια μόρια ανοσολογικής σηματοδότησης είναι η βραδυκινίνη και η προσταγλανδίνη Ε2, τα οποία διεγείρουν τις νευρικές απολήξεις στο λαιμό μας. Αυτό προκαλεί την αίσθηση του πόνου.

  Το κρύο σταματά τον πόνο

  Ο καθηγητής Ron Eccles – ο προηγουμένως διευθυντής του κοινού κρύου κέντρου στη Σχολή Βιοεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στο Ηνωμένο Βασίλειο – είναι ειδικός στο Όλα τα πράγματα να κάνουν με το κοινό κρύο.

  Τον ρώτησα αν ο Ice Pops – ή οι πάγοι, όπως καλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο – είναι μια καλή επιλογή για πονόλαιμο. Είπε: «Ναι, οι πάγοι θα ήταν μια καλή μεταχείριση για τον πονόλαιμο, καθώς έχουν τοπική επίδραση ψύξης στους φλεγμονώδεις ιστούς και μπορεί να έχουν ειδική ανασταλτική επίδραση στα ευαίσθητα στον πόνο νεύρα στο λαιμό».

  Σε ένα άρθρο του 2013, ο καθηγητής Eccles εξήγησε λεπτομερέστερα τη βιολογία. Ο πάγος σκάει χαμηλότερα τη θερμοκρασία των νευρικών αποπλήρων στο λαιμό, μειώνοντας έτσι τα σήματα πόνου. Αυτή η μέθοδος ενεργοποιεί επίσης έναν υποδοχέα που ονομάζεται μεταβατικό δυναμικό υποδοχέα μελαστίνη 8, με αποτέλεσμα την ανακούφιση του πόνου.

  Αλλά ποια είναι η ετυμηγορία στα ζεστά ποτά;

  Τα ζεστά ποτά έχουν «το καλύτερο αποτέλεσμα»

  Ο καθηγητής Eccles εξήγησε στο mnt τι συμβαίνει όταν πίνουμε υγρά ενώ βιώνουμε πονόλαιμο. «Τα ποτά είναι καλά για τον πονόλαιμο», είπε, «καθώς προωθούν τη σάλιο και βοηθούν στη λίπανση του λαιμού».

  Τι κάνει τα ζεστά ποτά τόσο ξεχωριστά; «Τα ζεστά ποτά είναι πιο νόστιμα από τα δροσερά ποτά και προωθούν περισσότερη σάλτσα και η αισθητηριακή επίδραση μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη επίδραση στο εικονικό φάρμακο στον καταπραϋντικό πόνο», εξήγησε.

  Ο καθηγητής Eccles το εξέτασε σε μια μελέτη 30 ασθενών, οι οποίοι ανέφεραν ότι ένα ζεστό ποτό φρούτων τους έδωσε άμεση και μακροχρόνια ανακούφιση από τον πονόλαιμο τους.

  «Τα ζεστά γλυκά ποτά μπορεί να λειτουργούν αυξάνοντας τα επίπεδα των δολοφόνων πόνου των οπιοειδών στις περιοχές του πόνου του εγκεφάλου», πρόσθεσε ο καθηγητής Eccles.

  «Τα καυτά [νόστιμα] ποτά έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στην καταπραϋντική [πονόλαιμη).»

  Prof. Ron Eccles

  • flu/ cold/ sars
  • Διατροφή/ δίαιτα
  • Συμπληρωματική ιατρική/ εναλλακτική ιατρική

  Είναι ασφαλή μελατονίνη και αλκοόλ για αναμειγνύση;

  Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

  Αν και πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι τα φυσικά συμπληρώματα ύπνου, όπως η μελατονίνη, είναι πάντα ασφαλή, είναι απαραίτητο για όποιον αρχίζει να παίρνει ένα συμπλήρωμα για να μάθει για τη χρήση, την αποτελεσματικότητά του και τον τρόπο να το πάρει με ασφάλεια.

  Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όταν λαμβάνεται με μελατονίνη, ειδικά όταν εμπλέκεται ένα ατύχημα. Επιπλέον, το αλκοόλ διαταράσσει τα πρότυπα ύπνου, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι η μελατονίνη χάνει την αποτελεσματικότητά του.

  Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τις αλληλεπιδράσεις της μελατονίνης και του αλκοόλ. Εξετάζουμε επίσης τις δύο ουσίες μεμονωμένα, καθώς και πώς να αξιοποιήσουμε την καλύτερη χρήση της μελατονίνης ως βοήθειας ύπνου.

  Είναι ασφαλές μελατονίνη με αλκοόλ;

  Δεν είναι ασφαλές να πιείτε αλκοόλ ενώ παίρνετε μελατονίνη. Το αλκοόλ παρεμβαίνει στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και των συμπληρωμάτων και η μελατονίνη δεν αποτελεί εξαίρεση. Το αλκοόλ μπορεί είτε να αποδυναμώσει είτε να ενισχύσει τις επιδράσεις της μελατονίνης.

  Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για την ασφάλεια με τη λήψη αλκοόλ με μελατονίνη περιλαμβάνουν:

   /li>

  • Ζάλη
  • Κίνδυνος πτώσης

  Ένα άτομο που έχει πάρει μελατονίνη και αλκοόλ μπορεί να έχει πρόβλημα με το περπάτημα και την οδήγηση. Αυτές οι παρενέργειες μπορούν να έχουν δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες, καθώς θέτουν ένα άτομο σε κίνδυνο ατυχημάτων και απώλεια συνείδησης.

  Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε από μια σειρά συμπληρωμάτων ύπνου μελατονίνης. Λάβετε υπόψη ότι αυτός ο σύνδεσμος θα σας μεταφέρει σε μια εξωτερική σελίδα.

  Επιπλοκές της ανάμιξης μελατονίνης και αλκοόλ

  Ορισμένες πιθανές παρενέργειες της λήψης μελατονίνης και αλκοόλ μαζί ή κοντά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Κακή ύπνος
  • Ερεθιστικότητα
  • Ασαφή σκέψη
  • Έντονη όνειρα
  • αυξημένο άγχος
  • Ερυθρότητα στο πρόσωπο
  • Οίδημα των ποδιών και των χεριών
  • γρήγορος καρδιακός παλμός

  νυσταγμένος.

  Το σώμα είναι ευαίσθητο στο φως. Κατά τη διάρκεια των ωρών σκοταδιού, ο επίπος αδένας παράγει περισσότερη μελατονίνη για να βοηθήσει έναν άνθρωπο να αισθάνεται υπνηλία και να προετοιμαστεί να πάει για ύπνο. Κατά τη διάρκεια των ωρών ημέρας, ο επίφυτος αδένας σταματά να παράγει μελατονίνη.

  Για τους ανθρώπους που έχουν αϋπνία ή δυσκολία στον ύπνο, η μελατονίνη, η οποία ισχυρίζεται ότι βοηθά ένα άτομο να κοιμηθεί φυσικά και ενδεχομένως να βοηθήσει με άλλες συνθήκες, είναι ευρέως διαθέσιμο ως συμπλήρωμα over-the-counter.

  Χρήση

  Οι γενικές συστάσεις δείχνουν ότι η λήψη 1-3 χιλιοστόγραμμα μελατονίνης περίπου 1 ώρα πριν ο ύπνος θα βοηθήσει το σώμα να πάρει το περισσότερο χρησιμοποιούμενο από το συμπλήρωμα μελατονίνης. Οι άνθρωποι πρέπει να αναμένουν να δουν αποτελέσματα μέσα σε λίγες ημέρες από τη χρήση της μελατονίνης με συνέπεια πριν από το κρεβάτι.

  Ενώ δεν υπάρχουν γνωστές σημαντικές επιπλοκές για τη λήψη μελατονίνης από μόνη της, οι μικρές παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • ζάλη
  • κράμπες στομάχου
  • Η υπνηλία κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης
  • Μικρά συναισθήματα κατάθλιψης
  • Ερεθιστικότητα

  Η μελατονίνη είναι διαθέσιμη σε διάφορες μορφές. Είναι πιο συνηθισμένο ως δισκίο, αλλά είναι επίσης διαθέσιμο ως μια διαλυτή κάψουλα που μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τη γλώσσα και ως τσάι.

  Πότε να δείτε έναν γιατρό

  Ένα άτομο που βιώνει χρόνια αϋπνία ή διαταραχές του ύπνου πρέπει να κλείσει ραντεβού για να δει το γιατρό τους. Μπορεί να υπάρχουν υποκείμενες αιτίες αϋπνίας που ένας γιατρός μπορεί να αποκλείσει.

  Εάν αποκλειστούν άλλες αιτίες αϋπνίας, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό προτού πάρετε τη μελατονίνη ως συμπλήρωμα. Ένας γιατρός θα είναι σε καλύτερη θέση να προσδιορίσει τις πιθανές παρενέργειες της μελατονίνης και πώς θα αντιδράσει με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο που λαμβάνει ένα άτομο.

  Αποφύγετε το αλκοόλ κατά τη λήψη μελατονίνης. Εάν ένα άτομο έχει πάρει κατά λάθος μελατονίνη και αλκοόλ, θα πρέπει να ζητήσει ιατρική φροντίδα εάν αντιμετωπίσουν προβλήματα αναπνοής ή ζάλη.

  Συμπεράσματα

  Δεν είναι ασφαλές να παίρνετε μελατονίνη με αλκοόλ. Το αλκοόλ παρεμβαίνει στη συνολική αποτελεσματικότητα του συμπληρώματος. Τόσο η μελατονίνη όσο και το αλκοόλ είναι ηρεμιστικά, επομένως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων ή υπερπληθυσμού.

  • αλκοόλ / εθισμό / παράνομα ναρκωτικά
  • Διαταραχές ύπνου / ύπνου / αϋπνία
  • Συμπληρωματική ιατρική / εναλλακτική ιατρική
  • CAT 1

  Ιατρικές ειδήσεις Σήμερα έχει αυστηρές οδηγίες προμήθειας και αντλεί μόνο από μελέτες από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  Οι ημικρανίες και οι διακυμάνσεις των οιστρογόνων συνδέονται;

  Οι ημικρανίες είναι πολύ πιο διαδεδομένες στις γυναίκες από τους άνδρες. Αν και οι λόγοι για αυτή τη διαφορά φύλου δεν είναι πλήρως κατανοητοί, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι μια γυναικεία ορμόνη – οιστρογόνο – μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο. Η νέα έρευνα εξετάζει περαιτέρω αυτή τη πιθανή σχέση.

  που χαρακτηρίζεται από εξουθενωτικούς πονοκεφάλους και περιστασιακά οπτικά συμπτώματα, που ονομάζεται Aura, η ημικρανία μπορεί να διαταράξει σημαντικά τη ζωή ενός ατόμου.

  Η ημικρανία είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη ασθένεια στον κόσμο. Εκτιμάται ότι 1 στα 4 αμερικανικά νοικοκυριά περιλαμβάνει κάποιον που βιώνει ημικρανία.

  Οι γυναίκες είναι τρεις φορές πιο πιθανό να βιώσουν ημικρανία από τους άνδρες, με την κατάσταση να προκύπτει στο 18 % των γυναικών, σε σύγκριση με το 6 % των ανδρών.

  Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο αυξημένος κίνδυνος στις γυναίκες οφείλεται πιθανώς σε βιολογικούς και ψυχοκοινωνικούς παράγοντες.

  Ωστόσο, επειδή αυτή η διαφορά φύλου είναι πιο έντονη στις γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα επίπεδα των ορμονών μπορεί να αποτελούν σημαντικό μέρος του προβλήματος.

  Τα επίπεδα οιστρογόνων και η ημικρανία

  ερευνητές, με επικεφαλής τη Δρ. Jelena Pavlović στο Κολλέγιο Ιατρικής/Montefiore του Montefiore στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης . Άρχισαν να αποκαλύπτουν τους δεσμούς μεταξύ των διακυμάνσεων των οιστρογόνων και της πιθανότητας ενός ατόμου να βιώνουν ημικρανία.

  Η θεωρία που ήθελαν να δοκιμάσουν ήταν ότι οι γυναίκες των οποίων τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν πιο γρήγορα στις ημέρες λίγο πριν από την εμμηνόρροια μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν ημικρανία.

  Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας – Νευρολογία.

  Η ομάδα των επιστημόνων χρησιμοποίησε δεδομένα από 114 γυναίκες με ιστορικό ημικρανίας και 223 γυναίκες χωρίς προηγούμενη εμπειρία ημικρανίας. Οι γυναίκες είχαν μέση ηλικία 47 ετών. Οι συμμετέχοντες κράτησαν ένα ημερολόγιο πονοκέφαλου και παρακολουθούσαν τα επίπεδα των ορμονών τους σε ένα μηνιαίο κύκλο.

  Οι ορμόνες μετρήθηκαν μέσω δειγμάτων ούρων. Οι ερευνητές κατέγραψαν τα επίπεδα κορυφής των ορμονών και τα μέσα ημερήσια επίπεδα.