Összegzés

 • Töltött dátumok: Az emberek mandula, pekándió, krémsajt vagy pisztácia snack vagy ujj ételekkel tölthetnek dátumokat.
 • Saláták: Az apróra vágott, szeletelt vagy a teljes dátumok kiváló kiegészítést jelentenek a salátákhoz.
 • Smoothies: A banán turmixba történő keverése természetes édességet és extra táplálkozási értéket ad.
 • Pörköltek: A dátumok jó ízűek a marokkói pörköltekben vagy a tagin -ételekben.
 • Energiagolyók: Az emberek keverhetik a dátumokat diófélékkel, áfonya, zab, kókuszdió pelyhek vagy különféle egyéb összetevőkkel, hogy a sovány „energiagolyókat” készítsék.

A dátumok vásárlásakor az embereknek meg kell keresniük azokat, akik fényesek és nem töröttek.

Az ember friss dátumokat tárolhat légmentesen lezárt tartályban a hűtőszekrényben, és még hosszabb ideig a fagyasztóban. Hűtés esetén a szárított dátumok körülbelül egy évig tartanak légmentesen lezárt tartályban, és sok évig fagyasztva.

Az embernek nem szabad enni a savanyú illatú dátumokat, nagyon nehéz vagy kristályosodott cukorral rendelkezik a felületén. Ezek a jelek azt jelezhetik, hogy a dátumok rosszul mentek.

Összegzés

Az étkezési dátumok egyszerű módja lehet az embernek, hogy új gyümölcsöt beépítsen az étrendbe. A

mérsékelten történő fogyasztás esetén a dátumok olyan alapvető tápanyagokat is hozzájárulhatnak, mint például a kálium, a magnézium, a vas és a mangán.

 • Táplálkozás/étrend
 • Elhízás/fogyás/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak, Tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Az e-cigaretták ösztönzik a serdülők hagyományos cigaretta dohányzását?

A Nemzeti Ifjúsági Tobacco Survey adatainak elemzése, a JAMA Pediatrics-ban közzétett új tanulmány vitatja, hogy az e-cigaretták ösztönözhetik-e a hagyományos cigaretták használatát serdülőknél.

A közelmúltban az Medical News ma olyan funkciót működtett, amely megvizsgálja az e-cigaretta népszerűségének fellendülését, amelyet egyes szakértők szerint a következő évtizedre szélesebb körben használnak, mint a hagyományos cigarettákat.

Ebben a szolgáltatásban megvitattuk a tudományos tanulmányokból származó e-cigarettákkal kapcsolatos ellentmondásos adatokat, és megvizsgáltuk, hogy ezek a jövőben hogyan lehet ezeket a termékeket ellenőrizni.

Sok megfigyelő megjegyezte, hogy az e-cigarettákat olyan módon adják el és népszerűsítik, hogy hasonló a cigaretták agresszív forgalomba hozatala az 1950-es és 1960-as években, mielőtt a cigarettareklámot betiltották a televízióból és a rádióból.

De ezen a hagyományos médiumokon kívül az e-cigaretták erős hirdetési jelenléttel rendelkeznek az interneten, ahol megvásárolhatók.

Ez aggodalomra ad okot ezen eszközök gyermekek számára való hozzáférhetősége miatt. Az e-cigarettákat szamócában, lágygyökérben és csokoládé ízben is értékesítik. Az ilyen típusú aromákat az Egyesült Államokban a hagyományos cigarettákban tiltják, mert a gyermekek számára vonzóak.

A Nemzeti Ifjúsági Tobacco Felmérés 2011-12

Az új tanulmány elemezte a Nemzeti Ifjúsági Tobacco Survey (NYTS) adatai 2011-es és 2012. évi adatait, hogy megtudja, mi a kapcsolat az e-cigaretta felhasználása között és Hagyományos cigaretta dohányzás az amerikai serdülőknél.

A NYT-k azt mutatják, hogy az e-cigaretta használata megduplázódott a serdülők körében a 6–12. Osztályban 2011 és 2012 között, a serdülők 3,3% -áról 6,8% -ra. A felmérés arról is beszámolt, hogy az e-cigaretta-felhasználók 76,3% -a is dohányzik a hagyományos cigarettákat.

A kutatók azt találták, hogy az e-cigarettát használó serdülők nagyobb valószínűséggel dohányoztak legalább 100 hagyományos cigarettát, és jelenlegi dohányosok voltak, mint a serdülők, akik még soha nem használtak e-cigarettát.

Az e-cigarettát használó serdülők szintén kevésbé voltak tartózkodni attól, hogy 30 napos, 6 hónapos és 1 éves időszakban hagyományos cigarettákat használjanak.

Ez megkérdőjelezi azt a feltételezést, hogy az e-cigaretták hatékonyan működnek a dohányzásról való leszokáshoz-ami ezeknek a termékeknek a fő állítás. A kutatók azt találták, hogy nincs szignifikáns kapcsolat az e-cigaretta használata és a dohányzásról való leszokás megkísérlése között.

Nehéz megmondani, hogy a serdülők kezdnek-e dohányozni a hagyományos cigarettákkal, majd továbbmozdulnak-e az e-cigarettákba, vagy fordítva van-e. Ez a tanulmány csak a hagyományos cigaretta és az e-cigaretta használata közötti kapcsolatot jelentheti. A szerzők azonban azt a következtetést vonják le, hogy „az e-cigaretták nem akadályozzák meg a hagyományos cigaretta használatát”. A kutatók szerint a

E-cigaretták szintén hozzájárulhatnak a nikotin-függőséghez, akik úgy vélik, hogy a még fejlődő serdülőkori agy nagyobb veszélyt jelenthet a nikotin, mint a felnőttek káros hatásai miatt.

A tanulmányhoz kapcsolódó szerkesztőségben Frank J. Chaloupka, a Chicagói Illinoisi Egyetem PhD -je azt mondja:

/vagy az elektronikus nikotin -szállító rendszerek használatának következményei, az utóbbi években az exponenciális növekedésük, ideértve a fiatalok gyors felvételét is, világossá teszi, hogy a politikai döntéshozóknak gyorsan kell cselekedniük.

A politikák megfelelő keverékének elfogadása kritikus jelentőségű a közegészségügyi lehetséges kockázatok minimalizálása érdekében, miközben maximalizálja a lehetséges előnyöket. ”

 • Közegészségügy
 • Gyermekgyógyászat/Gyermekek egészsége
 • Dohányzás/a dohányzásról való leszokás

A forró italok vagy jég felbukkan a torokfájáshoz?

Amikor belépünk a hideg évszakba az északi féltekén, a torokfájás kezdi a csúnya fejüket. De ha forró italokat iszunk, vagy szopnánk a jég felbukkanását, hogy megnyugtassuk a fájdalmat?

Függetlenül attól, hogy a hidegen vagy az influensében tapasztal -e, a torokfájás valószínűleg néhány napig lesz a társa. Nem vagyunk idegenek a torokfájás kellemetlenségeinek a Medical News Today szerkesztői hivatalában.

De véleményünk megoszlik azok között, akik felnőttek azzal a hittel, hogy a forró italok a legjobb gyógyszerek a torokfájáshoz, és azok, akik úgy gondolják, hogy a jég felbukkanása vagy a fagylalt.

Szóval, mi a legjobb megoldás?

Az idegek jelzik a fájdalmat

A felnőttek évente két és öt közönséges megfázást kapnak. Az iskolás korú gyermekeknél ez a szám hét-10-ig terjed, és a torokfájdalom sokan sújt, amikor ezek a fertőzések sztrájkolnak.

Míg a vírusok és a baktériumok a betegség kiváltó oka, immunrendszerünk valójában az, hogy a tüneteket hibáztatjuk. A makrofágok az immunrendszer járőrsejtjei, akik folyamatosan a vírusok és a baktériumok kilátásában vannak. Szoros találkozás után a makrofágok felszabadítják az immunmolekulákat, hogy elindítsák a mikroorganizmusok elleni küzdelmet.

Két ilyen immunjelző molekula a bradykinin és a prosztaglandin E2, amelyek stimulálják a torok idegvégződéseit. Ez okozza a fájdalom érzését.

Hideg megállítja a fájdalmat

Prof. Ron Eccles – A Cardiff Egyetem Biosciencek Iskolájának közös hideg központjának korábban igazgatója – az Egyesült Királyság Cardiff Egyetemen. Minden köze a közönséghez.

Megkérdeztem tőle, hogy a jég felbukkanása – vagy a jégnyerékek, amint azt az Egyesült Királyságban hívják – jó lehetőség a torokfájáshoz. Azt mondta: «Igen, a jégnyerékek jó kezelést jelentenek a torokfájás szempontjából, mivel helyi hűtési hatással vannak a gyulladt szövetekre, és specifikus gátló hatással lehetnek a torok fájdalomérzékeny idegeire.»

Egy 2013. évi cikkben Eccles professzor részletesebben magyarázta a biológiát. A jég felbukkan, csökkenti az idegvégződések hőmérsékletét a torokban, ezáltal csökkentve a fájdalomjeleket. Ez a módszer aktiválja a tranziens receptor potenciális melastin 8 nevű receptort is, ami fájdalomcsillapítást eredményez.

De mi az ítélet a forró italokról?

A forró italok „legjobb hatása”

Prof. Eccles elmagyarázta az MNT -nek, hogy mi történik, amikor folyadékot iszunk, miközben torokfájás tapasztalható. «Az italok jóak a torokfájáshoz» – mondta -, mivel elősegítik a nyálolást és segítik a torok kenését. »

Mi teszi a forró italokat annyira különlegessé? „A forró italok ízletesebbek, mint a hűvös italok, és elősegítik a több nyálfaladást, és az érzékszervi ütés nagyobb placebo hatást eredményezhet a nyugtató fájdalomban” – magyarázta.

Prof. Eccles ezt egy 30 beteg vizsgálatában vizsgálta, akik arról számoltak be, hogy egy forró gyümölcsital azonnali és tartós megkönnyebbülést adott nekik a torokfájásuktól.

„A forró édes italok az opioid fájdalomcsillapítók szintjének növelésével működhetnek az agy fájdalomterületein” – tette hozzá Eccles professzor.

“A forró [ízletes] italok a legjobb hatással vannak a torokfájás megnyugtatására.”

Prof. Ron Eccles

 • influenza/ hideg/ SARS
 • Táplálkozás/ étrend
 • Komplementer gyógyszer/ alternatív orvoslás

A melatonin és az alkohol biztonságosan keverhető?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Bár sok ember feltételezi a természetes alváskiegészítőket, mint például a melatonin, mindig biztonságos, elengedhetetlen, hogy mindenki, aki elkezdi kiegészíteni, megismerheti annak használatát, hatékonyságát és azt, hogyan lehet biztonságosan eljutni.

Az alkohol súlyos szövődményeket okozhat, ha melatoninnal veszik fel, különösen akkor, ha baleset vesz részt. Ezenkívül az alkohol megzavarja az alvási mintákat, ami azt jelentheti, hogy a melatonin elveszíti annak hatékonyságát.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a melatonin és az alkohol kölcsönhatásait. A két anyagot külön -külön is feltárjuk, valamint azt is, hogyan lehet a melatonint alvássegélyként a lehető legjobban felhasználni.

biztonságos -e a melatonin alkohollal?

Nem biztonságos az alkoholfogyasztás melatonin szedése közben. Az alkohol zavarja a gyógyszerek és kiegészítők hatékonyságát, és a melatonin sem kivétel. Az alkohol gyengítheti vagy megerősítheti a melatonin hatásait.

Az alkohol melatoninnal történő szedésével kapcsolatos legnagyobb biztonsági aggályok a következők:

 • Az álmosság
 • NAGYON NEMZETKÖZI LÉTRE
 • /li
 • Szédülés
 • A leesés kockázata

Az a személy, aki melatonint és alkoholt szed, nehéz lehet a gyaloglás és a vezetés. Ezeknek a mellékhatásoknak potenciálisan veszélyes következményei lehetnek, mivel az embert a balesetek kockázatának és az eszmélet elvesztésének veszélyeztetik.

Kattintson ide, hogy megvásárolhassa a melatonin alváskiegészítők közül. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a link egy külső oldalra vezet.

A melatonin és az alkohol keverésének szövődményei

A melatonin és az alkohol együttes szedésének néhány lehetséges mellékhatása a következők lehetnek:

 • rossz alvás
 • ingerlékenység
 • fuzzy gondolkodás
 • Intenzív álmok
 • megnövekedett szorongás
 • Lőrség az arcon
 • A lábak és a kezek duzzanata
 • Gyors szívverés

Az emberi test tobozmirigye melatonint termel, hogy segítse a testet az idő szabályozásában, amikor az ember éberebbnek érzi magát álmos.

A test érzékeny a fényre. A sötétség óráiban a tobozmirigy több melatonint termel, hogy segítsen egy embernek álmosnak érezni magát, és felkészülni az lefekvésre. A nappali órákban a tobozmirigy leáll a melatonin előállítását.

azoknak az embereknek, akik álmatlanságban vagy nehézséggel bírnak, a melatonin, amely azt állítja, hogy segít az embernek természetesen elaludni, és potenciálisan segítenek más körülmények között, széles körben elérhető a tőzsdén kívüli kiegészítőként.

Használat

Általános ajánlások azt mutatják, hogy az 1-3 milligramm melatonin bevétele kb. 1 órával az alvás előtt segít a testnek a melatonin-kiegészítőből való felhasználásban. Az embereknek elvárniuk kell, hogy néhány napon belül látják az eredményeket, miután a melatonin következetesen lefekvés előtti használatát használja.

Míg nincsenek ismert fő szövődmények a melatonin önmagában történő szedésére, a kisebb mellékhatások magukban foglalhatják:

 • szédülés
 • gyomorgörcsök
 • Nappali álmosság
 • A depresszió kisebb érzései
 • Ingerlékenység

melatonin többféle formában áll rendelkezésre. A leggyakoribb tablettaként, de oldható kapszulaként is kapható, amelyet a nyelv alá és teaként lehet elhelyezni.

mikor kell orvoshoz fordulni

A krónikus álmatlanság vagy az alvási zavarok tapasztalatainak megbeszélést kell végezniük orvosukhoz való találkozáshoz. Lehet, hogy az álmatlanság mögöttes okai vannak, amelyeket az orvos kizárhat.

Ha az álmatlanság más okait kizárták, akkor továbbra is jó ötlet beszélni az orvossal, mielőtt a melatonint kiegészítőként szedjük. Az orvos jobban meg tudja határozni a melatonin lehetséges mellékhatásait, és hogyan reagál minden más gyógyszerrel, amelyet egy személy szed.

Kerülje el az alkoholt a melatonin szedése során. Ha valaki véletlenül szedte a melatonint és az alkoholt, akkor orvosi ellátást kell kérnie, ha légzési problémákat vagy szédülést tapasztal.

Következtetések

Nem biztonságos a melatonin alkohollal történő szedése. Az alkohol zavarja a kiegészítő általános hatékonyságát. Mind a melatonin, mind az alkohol nyugtatók, tehát fokozott a balesetek vagy a túlélés kockázata.

 • Alkohol / függőség / illegális drogok
 • Alvás / alvási rendellenességek / álmatlanság
 • Kiegészítő gyógyszer / alternatív gyógyszer
 • 1. macska 1

Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

kapcsolódnak -e a migrén és az ösztrogén ingadozása?

A migrén sokkal elterjedtebb a nőkben, mint a férfiakban. Noha ennek a nemi különbségnek az oka nem teljesen érthető, egyes kutatók úgy vélik, hogy egy női hormon – ösztrogén – szerepet játszhat. Az új kutatások ezt a potenciális kapcsolatot tovább vizsgálják.

A fejfájás és az alkalmi vizuális tünetek, az úgynevezett aura, a migrén jelentősen megzavarhatja az egyén életét.

A migrén a harmadik legelterjedtebb betegség a világon. A négy amerikai háztartás becslése szerint egy ember, aki migrént tapasztal.

A nők háromszor nagyobb valószínűséggel tapasztalnak migrént, mint a férfiak, és a nők 18 % -ánál fordulnak elő, szemben a férfiak 6 % -ával.

A kutatók úgy vélik, hogy a nők megnövekedett kockázata valószínűleg mind biológiai, mind pszichoszociális tényezőknek köszönhető.

Mivel ez a nemi különbség a leginkább a reproduktív korú nőkben kiemelkedő, sok tudós úgy gondolja, hogy a hormonszint a probléma jelentős részét képezi.

ösztrogénszintek és migrén

Kutatók, Dr. Jelena Pavlović vezetésével az Albert Einstein Orvostudományi Főiskolán/Montefiore Orvosi Központban, Bronx, NY, az ösztrogén további vizsgálatának vizsgálatára irányul. – Arra törekedtek, hogy feltárják az ösztrogén ingadozások és az egyén valószínűsége a migrén megtapasztalásának valószínűségét.

Az az elmélet, amelyet tesztelni akartak, az volt, hogy azok a nők, akiknek az ösztrogénszintje gyorsan csökken a menstruáció előtti napokban, inkább a migrén kialakulásának veszélye lehet.

Az eredményeket ezen a héten teszik közzé az Amerikai Neurológiai Akadémia folyóiratában – Neurology.

A tudósok csoportja 114 nő adatait használt, migrén és 223 nő, akiknek nincs korábbi migrén tapasztalata. A nők átlagéletkora 47 év volt. A

hormonokat vizeletmintákon keresztül mértük; A vizsgálók a csúcshormonszintet és az átlagos napi szintet ábrázolták.