Ο Ντέιβιντ Σινκλέρ, ανώτερος συγγραφέας της εφημερίδας, δήλωσε σε δελτίο τύπου

Μια έρευνα του 2021 διαπίστωσε ότι οι ενήλικες ηλικίας 70 έως 90 ετών που ανέφεραν πιο συχνές, ιδιαίτερα ευχάριστες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις είχαν καλύτερη γνωστική απόδοση την ίδια ημέρα και τις επόμενες δύο ημέρες.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ του 2019 ανακάλυψε ότι ενήλικες 65 ετών και άνω που αλληλεπιδρούσαν με άτομα πέρα ​​από τον συνηθισμένο κοινωνικό κύκλο της οικογένειας και στενών φίλων, ασχολούνταν με υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και είχαν μεγαλύτερη θετική διάθεση και λιγότερα αρνητικά συναισθήματα.

Εάν περαιτέρω έρευνα αποδείξει την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της συμμετοχής σε εθελοντικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και της καλύτερης υγείας, οι πολιτικές που ενθαρρύνουν τους ηλικιωμένους να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να βοηθήσουν στην επίτευξη επιτυχούς γήρανσης στη μετέπειτα ζωή.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υγείας (FDA) ανακοίνωσε στις 7 Δεκεμβρίου ότι οι διαδικασίες γλυπτικής σώματος που διαφημίζονται ως μη επεμβατικές εξακολουθούν να είναι ευάλωτες σε κινδύνους και μπορεί να μην είναι καν μακροχρόνιες όπως ισχυρίζεται. Για να διασφαλίσετε την ασφάλεια μετά από τέτοιες διαδικασίες, πρέπει να γνωρίζετε πιθανούς κινδύνους και ζημιές.

Το μη επεμβατικό περίγραμμα σώματος, ή το μη χειρουργικό περίγραμμα σώματος, πιστεύεται ότι είναι μια μέθοδος «γλύψης» του σώματός σας χωρίς πραγματική χειρουργική επέμβαση. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων, ωστόσο, λέει ότι αυτές οι μη επεμβατικές διαδικασίες μπορούν ακόμα να μεταφέρουν κινδύνους.

Τι είναι το μη επεμβατικό περίγραμμα σώματος;

Το μη επεμβατικό περίγραμμα σώματος ή η γλυπτική σώματος αναφέρεται στη διαδικασία διαμόρφωσης τμημάτων του σώματός σας. Στη σημερινή πολυάσχολη κοινωνία, το μη επεμβατικό περίγραμμα σώματος κέρδισε δημοτικότητα για τον γρήγορο χρόνο και την κάπως ευκολότερη ανάκαμψη.

Οι περισσότεροι ασθενείς παρατηρούν κάποιες διαφορές μετά από μερικές συνεδρίες. Μπορεί τελικά να σμιλέψει τη σιλουέτα του σώματός σας αφαιρώντας λίγο λίπος, τονώνοντας τους μυς σας, διορθώνοντας την εικόνα της κυτταρίτιδας και πολλά άλλα. Το περίγραμμα σώματος μπορεί να έχει πολλά αποτελέσματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και διαφημίζεται για να αλλάξει γρήγορα την εμφάνιση του σώματός σας σύμφωνα με την επιθυμία σας αφαιρώντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα είναι μια φυσιολογική πάθηση του δέρματος που δημιουργεί σβώλους, ανομοιόμορφη σάρκα σε ορισμένα μέρη του σώματός σας, όπως τους μηρούς, τους γοφούς και άλλα. Η κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή στις γυναίκες και ορισμένα άτομα προσπαθούν να απαλλαγούν από την εμφάνιση της κυτταρίτιδας ασκώντας έλεγχο της μερίδας ή ακόμα και με κρέμες. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία κυτταρίτιδας και μπορεί να περιλαμβάνει γενετική, αύξηση βάρους ή γήρανση. Συνήθως δεν υπάρχει κίνδυνος που να σχετίζεται με την κυτταρίτιδα και είναι απολύτως φυσιολογικό για τα άτομα να έχουν κυτταρίτιδα και ανώμαλες περιοχές στο δέρμα.

Αυτές οι διαδικασίες διαμόρφωσης περιγράμματος δεν αναμένεται να φέρουν τα απόλυτα επιθυμητά αποτελέσματα στο 100% των περιπτώσεων και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μόνο βραχυπρόθεσμα. Καθώς είναι «μη επεμβατική», η διαδικασία δεν αφαιρεί κανένα ιστό από το σώμα και διαφέρει από μια χειρουργική διαδικασία περιγράμματος σώματος. Το χειρουργικό περίγραμμα σώματος περιλαμβάνει την κοπή του πραγματικού δέρματος, ενώ το μη επεμβατικό περίγραμμα σώματος γίνεται με συγκεκριμένες συσκευές. Οι συσκευές τεχνολογίας έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας καλύτερη, χωρίς να αλλάζουν σημαντικά το σχήμα του σώματός σας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών, το μέσο κόστος ενός μη επεμβατικού περιγράμματος σώματος μπορεί να ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με την εμπειρία του χειρουργού, την τοποθεσία του ιατρείου και πολλά άλλα. Τα άτομα μπορούν να αναμένουν να πληρώσουν κάπου περίπου 1.600 $ έως 4.200 $ για μια πορεία θεραπείας.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Αν και το μη επεμβατικό περίγραμμα σώματος είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ των ατόμων για τη γλυπτική του σώματός τους, η FDA λέει ότι ενέχει κινδύνους όπως κάθε άλλη ιατρική διαδικασία. Ορισμένοι κίνδυνοι μπορεί να διαρκέσουν μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά ορισμένες επιπλοκές μπορεί να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή ακόμη και να γίνουν μόνιμοι που απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Πρέπει να διεξάγετε την έρευνά σας και να επικοινωνείτε με ιατρικούς επαγγελματίες για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία και να μάθετε για πιθανές επιπτώσεις στο σώμα σας.

Ορισμένες επιπλοκές περιλαμβάνουν πόνο και δυσφορία, ερυθρότητα, οίδημα, μώλωπες και οζίδια. Το μη επεμβατικό περίγραμμα σώματος λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια συσκευή απευθείας στην επιφάνεια του δέρματος. Δεν απαιτούν τομές του δέρματος και διαθέτουν μηχανήματα διαφόρων τύπων τεχνολογίας. Μπορεί να είναι είτε θερμικό, δηλαδή ψύχει ή θερμαίνει τους ιστούς σας, είτε μη θερμικό.

Η μέθοδος ψύξης περιλαμβάνει την κατάψυξη του λίπους με τη χρήση χαμηλών θερμοκρασιών. Το μηχάνημα ρουφάει στην στοχευμένη περιοχή με ένα απλικατέρ και στη συνέχεια ψύχεται για μία ώρα. Το σωματικό λίπος είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες, έτσι αφαιρούνται τα λιποκύτταρα. Το λίπος που απορροφάται από τα κύτταρα στη συνέχεια αδειάζει σταδιακά από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, απαιτώντας συνήθως μια περίοδο δύο ή τριών μηνών.

Αυτή η διαδικασία σμιλεύει αργά το σώμα σας και επιτρέπει στις στοχευμένες περιοχές να φαίνονται λιγότερο λίπος. Εάν πάσχετε από ορισμένες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Raynaud, του pernio, της κρυοσφαιριναιμίας και της τσίλι, δεν πρέπει να κάνετε μια διαδικασία κατάψυξης λίπους.

Μερικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τις διαδικασίες κατάψυξης λίπους μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, πρήξιμο, πόνο και αποχρωματισμό του δέρματος. Αυτοί είναι κοινοί κίνδυνοι που συνήθως εξαφανίζονται με τον καιρό. Εάν, ωστόσο, έχετε μακροχρόνια μούδιασμα, οζίδια ή εγκαύματα κατάψυξης στο δέρμα, μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσετε ιατρική παρέμβαση.

Μερικοί λιγότερο συνηθισμένοι αλλά πιο περίπλοκοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν την κήλη και την παράδοξη υπερπλασία του λίπους (ΠΑΥ) που μπορεί να απαιτούν χειρουργικές επεμβάσεις.

Εκτός από την κατάψυξη του λίπους σας, υπάρχει επίσης η επιλογή να θερμάνετε τα λιποκύτταρά σας. Η διαδικασία θέρμανσης λειτουργεί καταστρέφοντας τα λιποκύτταρα στο στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα. Για τη θερμική διαδικασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων, ενέργειας με βάση το φως ή υπερήχων.

Οι μη θερμικές διαδικασίες περιλαμβάνουν φωτοβιοτροποποίηση, μαγνητικό πεδίο ή μεθόδους μασάζ και δόνησης. Η φωτοβιοτροποποίηση, η οποία είναι θεραπεία φωτός χαμηλού επιπέδου, λειτουργεί χρησιμοποιώντας πολύ χαμηλές δόσεις ορατού φωτός. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο κύτταρο να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του, επιτρέποντας τη βραχυπρόθεσμη μείωση του λίπους στην στοχευόμενη περιοχή. Τα παλμικά μαγνητικά πεδία λειτουργούν προκαλώντας μικρά ηλεκτρικά ρεύματα στους μύες.

Η περιοδική μυϊκή σύσπαση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βελτιώνει τον μυϊκό σας τόνο και σφριγηλότητα. Η μηχανική μέθοδος, η οποία είναι το μασάζ ή η δόνηση απομακρύνοντας το δέρμα και το λίπος, περιλαμβάνει μια χειρολαβή που κυλάει πάνω από το δέρμα σας για να βελτιώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στην επιθυμητή περιοχή.

Αν και η μη επεμβατική γλυπτική σώματος δεν περιλαμβάνει τομές ή χειρουργικές επεμβάσεις, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ιατρό και να γνωρίζετε τους διάφορους κινδύνους που συνδέονται με τη διαδικασία. Το σώμα του καθενός είναι χτισμένο διαφορετικά και είναι σημαντικό να γνωρίζετε το σύστημα του σώματός σας προτού ακολουθήσετε μια τάση που μπορεί να φέρει δυνητικά κινδύνους.

Σε μια μελέτη 13 ετών, οι ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ Ντέιβιντ Σινκλέρ απάντησαν επιτέλους στο ερώτημα τι προκαλεί τη γήρανση.

Η μελέτη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ δείχνει ότι η επιγενετική, η οποία είναι η υποβάθμιση στον τρόπο οργάνωσης και ρύθμισης του DNA, μπορεί να οδηγήσει τη γήρανση σε έναν οργανισμό.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell στις 12 Ιανουαρίου επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι αλλαγές στο DNA δεν είναι η μόνη ή η κύρια αιτία γήρανσης, η οποία κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι χημικές και δομικές αλλαγές στη χρωματίνη – το σύμπλεγμα του DNA και των πρωτεϊνών που σχηματίζουν τα χρωμοσώματα – τροφοδοτούν τη γήρανση χωρίς να αλλάζουν τον γενετικό κώδικα.

«Πιστεύουμε ότι η δική μας είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει την επιγενετική αλλαγή ως πρωταρχικό παράγοντα γήρανσης στα θηλαστικά», δήλωσε ο Δρ David Sinclair , ανώτερος συγγραφέας της εφημερίδας, σε δελτίο τύπου.

Η μελέτη προτείνει ότι η εστίαση στην επιγενετική και όχι στη γενετική μπορεί να είναι πιο ωφέλιμη σε μια προσπάθεια πρόληψης ή θεραπείας βλαβών που σχετίζονται με την ηλικία. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ευκολότερο να χειριστούν τα μόρια που ελέγχουν τις επιγενετικές διεργασίες παρά να αντιστρέψουν τις μεταλλάξεις του DNA.

Ωστόσο, οι συγγραφείς λένε ότι πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω μελέτες σε μεγαλύτερα θηλαστικά και σε ανθρώπους.

Ανέστρεψε τη γήρανση σε ποντίκια

Στο κύριο πείραμα, οι ερευνητές εξέτασαν εάν η γήρανση οφείλεται σε κοψίματα στο DNA ποντικιών εργαστηρίου. Αυτά τα διαλείμματα μιμήθηκαν τις χαμηλού βαθμού σπασίματα στα χρωμοσώματα που βιώνουν καθημερινά τα κύτταρα των θηλαστικών ως απόκριση στην αναπνοή, την έκθεση στο ηλιακό φως και τις κοσμικές ακτίνες και την επαφή με ορισμένες χημικές ουσίες.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές επιτάχυναν τον αριθμό των διαλειμμάτων για να προσομοιώσουν τη ζωή σε γρήγορη κίνηση προς τα εμπρός. Ταυτόχρονα, τα σπασίματα έγιναν έξω από τις κωδικοποιητικές περιοχές του DNA των ποντικών, που είναι τμήματα που συνθέτουν γονίδια.

Αυτό εμπόδισε τα γονίδια των ποντικών να αναπτύξουν μεταλλάξεις. Αντίθετα, τα σπασίματα άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο διπλώνεται το DNA. Οι ερευνητές ονόμασαν το σύστημα ICE, το οποίο σημαίνει επαγώγιμες αλλαγές στο επιγονιδίωμα.

Αρχικά, οι επιγενετικοί παράγοντες σταμάτησαν την κανονική τους εργασία για τη ρύθμιση των γονιδίων και μετακινήθηκαν στις διακοπές του DNA για να συντονίσουν τις επισκευές, επιστρέφοντας τελικά στις αρχικές τους θέσεις.

Αλλά όσο περνούσε ο καιρός, οι επιγενετικοί παράγοντες δεν επέστρεψαν μετά την αποκατάσταση των θραυσμάτων του DNA. Το επιγονιδίωμα έγινε αποδιοργανωμένο και άρχισε να χάνει τις αρχικές του πληροφορίες.

Καθώς τα ποντίκια έχασαν τη νεανική επιγενετική τους λειτουργία, άρχισαν να φαίνονται και να ενεργούν ηλικιωμένα. Επιπλέον, οι βιοδείκτες που υποδεικνύουν τη γήρανση αυξήθηκαν, τα κύτταρα έχασαν την ταυτότητά τους, η λειτουργία των ιστών υποχώρησε και τα όργανα απέτυχαν.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές έδωσαν στα ποντίκια μια γονιδιακή θεραπεία αποτελούμενη από ένα τρίο γονιδίων – Oct4, Sox2 και Klf4, μαζί με το όνομα OSK. Η θεραπεία ανέστρεψε τις επιγενετικές αλλαγές, αλλά παραμένει ασαφές πώς το πέτυχε αυτό.

Ο Δρ Σινκλέρ λέει ότι η ανακάλυψη υποστηρίζει την υπόθεση ότι τα κύτταρα θηλαστικών διατηρούν ένα είδος εφεδρικού αντιγράφου επιγενετικού λογισμικού που, όταν προσπελαστεί, μπορεί να επιτρέψει σε ένα ηλικιωμένο, επιγενετικά ανακατεμένο κύτταρο να επανεκκινηθεί σε μια νεανική, υγιή κατάσταση.

«Υπάρχουν άλλοι τρόποι χειρισμού του επιγονιδιώματος, όπως φάρμακα και μικρομοριακές χημικές ουσίες που προκαλούν ήπιο στρες. Αυτή η εργασία ανοίγει μια πόρτα για την εφαρμογή αυτών των άλλων μεθόδων για την αναζωογόνηση των κυττάρων και των ιστών», δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας Jae-Hyun Yang, ερευνητής στη γενετική στο εργαστήριο Sinclair.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εξέδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο τεστ της Roche για την ανίχνευση DNA από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Το τεστ που αναπτύχθηκε από την ελβετική εταιρεία θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση DNA από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων σε δείγματα επιχρίσματος ανθρώπινων βλαβών από άτομα που είναι ύποπτα για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://alkotox-official.top/el/%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%bf%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%cf%84/ .

Contents