A bababarát kórházi kezdeményezést az Egyesült Államok támogatta

►TOVÁBBIAK: Készülj fel: A tavaszi allergia hamarosan itt van

►TOVÁBBIAK A CJ-BŐL: 98 tűt találtak a Metro Corrections-nél

A Louisville-i terület 150. helyen áll a Physical tekintetében, ami előrelépés a 2015-ös 171-hez képest. Ez az elem olyan dolgokat foglal magában, mint a krónikus betegségek, a boldogság, a stressz és az elhízás, mondta Frankle.

A terület „lenyűgöző” 54-es helyezést ért el – a 2015-ös 120-hoz képest – a Pénzügyi kategóriában – jegyezte meg Frankle. Ez az elem magában foglalja az olyan dolgokat, mint az, hogy legyen elég pénze ahhoz, hogy mindent megtegyen, amit szeretne, hogy aggódik-e a közelmúltban a pénz miatt, és hogyan érzi magát az életszínvonalával kapcsolatban.

Egy másik fényes folt a Cél kategória volt, ahol Louisville 80. helyen végzett, szemben a 116-tal. Ez olyan dolgokkal kapcsolatos, mint például, hogy van egy vezető az életedben, aki lelkessé tesz a jövő iránt, és szereted, amit minden nap csinálsz – mondta Frankle.

Fischer megjegyezte: "Egy feltörekvő város vagyunk, és jó, hogy elismerik ezt a munkát."

Az ízületi kényelmetlenség a múlté lehet. Próbálja ki a https://hondrostrong-website.com/ oldalon elérhető kiegészítőnket, és vállalja a fájdalommentes jövőt.

Darla Carter riportert az (502) 582-7068 telefonszámon vagy a dcarter@courier-journal.com címen érheti el.

► Menet közben? Töltse le a CJ alkalmazást iPhone-ra, Androidra és iPadre

►KÖVESSEN MINKET: Nézze meg a legújabb kiemelt videót a YouTube-on

„A csecsemőknek van személyiségük, és mielőtt visszatérnének a nyüzsgő világba, jó eltölteni egy kis nyugalmat” – mondta Todd, a Louisville Egyetem Nők és Csecsemők Központjának páciense, az U of L Hospital. órája csak őt bámulni, ő meg visszanézni rám, és megtanulni az arckifejezéseit és hasonló dolgokat.

Az anyák és csecsemők közös szobájának engedélyezése egyike annak a 10 lépésnek, amelyet a „bababarát” kórházak és szülési létesítmények betartanak.

A Nők és Csecsemők Központja ebben az évben a Baby-Friendly USA , az Egyesült Államok Bababarát Kórházi Kezdeményezésének akkreditáló testülete elnyerte a minősítést. A Norton Női és Gyermekkórház az egyetlen másik létesítmény Louisville-ben, amely ezt a megjelölést kapta.

A cél az, hogy „támogassuk az anyákat, hogy képesek legyenek szoptatni, különösen akkor, ha akarnak, és tájékoztatást adunk azoknak az anyukáknak, akik nem igazán tudnak sokat a szoptatásról, és arra ösztönözni őket, hogy legalább próbálják ki, amíg itt vannak. a kórházba” – mondta Shannon Perez, a központ okleveles laktációs tanácsadója.

Ám a keresett elnevezést – amelyet több mint 400 amerikai kórház és szülési központ birtokol – tavaly egyes New England-i orvosok kritika alá kerültek, akik megkérdőjelezték, hogy a bababarát irányelvek szigorú betartása kockázatos-e a babák számára, és nem vezethet-e a nem biztonságos alvási gyakorlatokhoz. a kórházban és onnan. Aggodalomra ad okot, hogy a cumit betiltották vagy eltiltották, valamint az anyák és a babák közötti bőr-bőr érintkezés olyan időszakokban, amikor esetleg nincs megfigyelés.

"Sajnos mostanában egyre több bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy a kezdeményezés 10 lépésének való teljes megfelelés akaratlanul is potenciálisan veszélyes gyakorlatokat ösztönözhet és/vagy kontraproduktív következményekkel járhat" – mondta Dr. Joel L. Bass, a massachusettsi Newton-Wellesley Kórházból és társai. írták a szerzők.

Januárban a központban dolgozó új anyukák 87 százaléka szoptatni kezdett, mire elbocsátották őket, és az újdonsült anyukák 56 százaléka kizárólag a szoptatásra támaszkodott babája táplálására.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt javasolja, hogy az első életévben a gyermeket kizárólag anyatejjel táplálják (tápszer nélkül) körülbelül az első hat hónapban. De sok anya abbahagyja a szoptatást a támogatás hiánya vagy más problémák miatt.

A bababarát minősítés elnyerése érdekében a Nők és Csecsemők Központjában irányelveket dolgoztak ki, amelyek elősegítik a személyzet viselkedését, és a személyzet olyan eszközöket kapott, amelyek segítségével felvilágosították az anyákat és a csecsemőket a szoptatás előnyeiről, mondta Eckert. A közösség tagjait is magában foglaló bababarát munkacsoportot is létrehoztak.

Perez elmondta, hogy azok a nők, akik szoptatni akartak, nem mindig kapták meg a szükséges támogatást a kórházaktól: „A nővér azt mondaná: »A baba éhes; etessük tápszerrel. „Az Ön babájának értékelésre van szüksége; vigyük el a gyerekszobába. Az anyát és a babát különválasztják. A baba kapna egy cumit. A baba tápszert kapna. Ezek mind csak kulturális dolgok voltak a kórházakban, amit minden kórház csinált, de egyik sem támogatta a szoptatást.”

A Nők és Csecsemők Központjában a csecsemőket közvetlenül a születés után az anyjukkal (és néha apukájukkal) bőrtől bőrhöz helyezik a kenguru-gondozás részeként.

"A tanulmányok azt mutatják, hogy ha a babákat bőrrel a bőrre helyezik, akkor a mellhez mennek" – mondta Perez. Amíg az anya és a baba jól vannak, „amíg a babák befejezik az első etetést, ott maradnak. … Arra is bátorítjuk őket, hogy a csecsemőket a kórházi tartózkodásuk során mindig bőrhöz-bőrhöz tegyék.”

►TOVÁBBIAK: Üvegszilánkok a Trader Joe’s almaszószban?

‘NEM KÍVÁNT KÖVETKEZMÉNYEK’

A Bababarát Kórház Kezdeményezést az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja támogatta, és egy 2011-es általános sebész jelentésben is megjegyezték, hogy a közösségek milyen intézkedéseket tehetnek a szoptató anyák támogatására.

A JAMA Pediatrics folyóirat kritikus rovata azonban tavaly októberben rámutatott néhány lehetséges biztonsági veszélyre, beleértve a hirtelen váratlan szülés utáni összeomlásról és hirtelen váratlan halálról szóló jelentéseket.

A "A jelenlegi szoptatási kezdeményezések nem szándékos következményei" című rovatban az olvasható, hogy "az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia egyik kiadványa megfigyelte, hogy az Egyesült Államok kórházaiban perek merültek fel a látszólag egészséges újszülöttek váratlan légzésleállása miatt a korai bőr-bőr-ápolás során, és figyelmeztetett arra, hogy ezt a gyakorlatot egyensúlyba kell hozni a biztonságos alvás gyakorlatának bevezetésével a csecsemők megfigyelésével a bőr-bőr ellátás során, kivéve, ha közvetlen megfigyelésre kerül sor.”

A New England-i orvosok egy másik biztonsági aggálya az, hogy a szoptatási kizárólagossághoz és a 24 órás szobában tartáshoz való „túlzottan merev ragaszkodás” ahhoz vezethet, hogy „a potenciálisan kimerült vagy elnyugtatott szülés utáni anya rávehető arra, hogy táplálja a csecsemőjét, miközben az egyik éjszaka ágyban van. ezt fizikailag nem tudja biztonságosan megtenni. Ez azt eredményezheti, hogy hanyatt (arccal lefelé) fekszünk, és együtt aludjunk puha meleg felületen, ami egyenesen ellentmond az Országos Egészségügyi Intézet Biztonságos Alvásra vonatkozó ajánlásainak. a kórházban mintázott nem biztonságos alvási gyakorlatok otthon is folytatódhatnak.”

Eckert azonban megjegyezte, hogy a Nők és Csecsemők Központja óránként körbejárja az éjszakát, és figyeli a biztonságos alvással kapcsolatos problémákat. A babának egyedül kell aludnia a ládában – mondta.

„Nem bátorítjuk anyát, hogy aludjon a babájával itt a kórházban” – mondta. „Ezt elriasztjuk.

A rovat azt is kifogásolta, hogy a bababarát kórházakban az anyákat „ismételten kioktatják”, hogy a cumi akadályozhatja az optimális szoptatás kialakulását, pedig úgy tűnik, hogy a cumi biztonsági előnyökkel jár.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia 2016-os, a biztonságos alvási gyakorlatokról szóló politikai nyilatkozata megjegyzi, hogy "a tanulmányok a cumi védő hatásáról számoltak be a SIDS (hirtelen csecsemőhalál szindróma) előfordulására. De a nyilatkozat azt is mondja: „A szoptatott csecsemőknél a cumi bevezetését el kell halasztani, amíg a szoptatás szilárdan meg nem alakul. Azok a csecsemők, akiket nem szoptatnak közvetlenül, azonnal elkezdhetik használni a cumit."

A nyilatkozat megjegyzi, hogy a szoptatás is összefügg a SIDS csökkent kockázatával.

„Tudjuk, hogy a szoptatás rendkívül fontos csecsemőink egészsége és a közösség egészsége szempontjából is – mondta Perez. „Nemcsak egészségileg, de testi egészségükre is hatással van az életükre.

A központban laktációs tanácsadók állnak rendelkezésre, akik megválaszolják a szülők szoptatással kapcsolatos kérdéseit, és segítenek a kórházi tartózkodás alatt vagy után felmerülő problémák leküzdésében.

"Vannak anyukáink, akik nagyon szeretnének szoptatni, és egyszerűen nem termelnek tejet" – mondta Perez. "De legalább tudják, hogy a legjobb tudásukat megadták; minden támogatást megkaptak, amire csak szükségük lehet; és nem mennek haza azzal a gondolattal, hogy "az a kórház tápszert nyomott rám." "

Darla Carter riportert az (502) 582-7068 telefonszámon vagy a dcarter@courier-journal.com címen érheti el.

Tudj meg többet

További információ a szoptatásról: medlineplus.gov/breastfeeding.html . Szoptatási segítségért hívja a Nők és Csecsemők Központját az 502-562-6081 számon.

10 lépés a sikeres szoptatáshoz

1. Legyen írott szoptatási szabályzata, amelyet rutinszerűen közöl az egészségügyi dolgozókkal.

2. Képezzen el minden egészségügyi személyzetet az ezen irányelv végrehajtásához szükséges készségekre.

3. Tájékoztasson minden terhes nőt a szoptatás előnyeiről és kezeléséről.

4. Segítsen az anyáknak a szoptatás megkezdésében a születést követő egy órán belül.

5. Mutassuk meg az anyáknak, hogyan kell szoptatni, és hogyan tarthatják fenn a laktációt, még akkor is, ha el vannak választva csecsemőiktől.

6. A csecsemőknek az anyatejen kívül ne adjunk ételt vagy italt, kivéve, ha orvosilag indokolt.

7. Gyakorolja a szobahasználatot – hagyja, hogy az anyák és a csecsemők együtt maradjanak a nap 24 órájában.

8. Igény szerint ösztönözze a szoptatást.

9. Ne adjon cumit vagy műbimbót a szoptató csecsemőknek.

10. Támogatni kell a szoptatást támogató csoportok létrehozását, és hozzájuk irányítani az anyákat a kórházból vagy a szülési központból való elbocsátáskor.

  • A genetikailag módosított egereket pszeudo-koronavírusnak teszik ki az oltásért, kezelésekért folytatott versenyfutásban
  • Kínában szerdán 23%-kal nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma az új számlálási módszernek köszönhetően, világszerte 1367
  • A hatóságok a New York-i 23 lehetséges koronavírus-fertőzésből 22 esetben negatív teszteredményt adtak eddig

TARRYTOWN – A New York-i, genetikailag módosított egerekkel felfegyverzett tudósok titkos fegyvert jelenthetnek a világszerte terjedő halálos koronavírus leküzdésében.

Az emberi immunrendszert utánozni tervezett egereket pszeudokoronavírusnak teszik ki, abban a reményben, hogy olyan antitesteket termelnek, amelyek blokkolják és kezelik azt a valódi fertőző betegséget, amely több mint 1300 ember halálát okozta, és legalább 60 ezret megbetegedett, főleg Kínában.

Futurisztikus kísérletek folynak a Regeneronnál, a Westchester megyei biotechnológiai óriáscégnél, amely egy nemzetközi verseny része a gyors diagnosztika, oltóanyag és hatékony kezelések megtalálásáért az új koronavírus (ma Covid-19) ellen.

Egy világra a járvány epicentrumától a kínai Wuhanban, a tudósok ezen a héten mikroszkópok és Petri-csészék fölé görnyedtek a Regeneron kiterjedt campusának laboratóriumaiban, a Hudson-folyóra néző Tarrytown dombjai között, New York városától északra.

A genetikai kódok feltérképezése, a sejtek termesztése és az antitestek főzése módszeres munkája a tengerjáró hajók karanténja, az utazási tilalmak és a világjárványtól való növekvő félelem közepette bontakozott ki.

Christos Kyratsous azonban, aki a Regeneron projektjének vezetője, ígéretes kilátásokat fogalmazott meg a koronavírus okozta szenvedés és a hasonló járványok jövőbeni megfékezésére irányuló sürgős erőfeszítésekre vonatkozóan.

„Világunk össze van kötve, és nagyon-nagyon könnyű egy fertőzést nagyon-nagyon gyorsan terjeszteni” – mondta Kyratsous, a fertőző betegségekért és a vírusvektor-technológiáért felelős alelnök.

„Tehát azáltal, hogy jobban felkészülünk, és megpróbálunk széles körű antitesteket létrehozni a koronavírusok ellen, nem csak az új koronavírus ellen, az lehetővé tenné, hogy felkészüljünk egy jövőbeli járványra, és még gyorsabban tudjunk reagálni” – tette hozzá.

Hogyan küzdhetnek a humanizált egerek a koronavírussal és a járványokkal

A kábítószer-gyártás szempontjából Kyratsous, egy karcsú és energikus görög bevándorló, aki 2011 óta dolgozik a Regeneronnál, szereti úgy gondolni a genetikailag módosított egerekre, mint „mikroemberekre”.

„Pontosan ez az oka annak, hogy az egér nagyon jó gyógyszereket készít” – mondta. A gyógyszereket „az emberek tolerálják, mert megkülönböztethetetlenek minden más antitesttől, amelyet általában a fertőzés ellen termelnénk”.

Ami az egereket is olyan fontossá teszi a járványháborúkban, hogy szükségtelenné válik túlélők keresése a való világban. Ez kulcsfontosságú a laboratóriumi vizsgálatok mielőbbi megkezdéséhez és a vírus elleni teszteléshez szükséges antitestek előállításához.

Ezenkívül a Regeneron, más gyógyszergyárakhoz hasonlóan, felgyorsíthatja a járványra adott választ azáltal, hogy beszerzi a saját laboratóriumi pszeudovírusát, amint a genetikai szekvencia elérhető.

Contents