Štiri ure so sedeli v avtu in čakali na teste.

»Na teh lokacijah ni treba hiteti postoriti, saj vam bodo na voljo,« je dejala in kasneje dodala, da prepovedi dostave hrane ne bo. Napovedala je tudi vodilne na tem področju, za katere je dejala, da so daleč pred krivuljo. "Vemo, da je treba narediti še več," je dejala, "in še več bo prišlo."

To je zgodba v razvoju. Preverite, ali so na voljo posodobitve.

Apple Podcasti | Spotify | Šivilec | Google Podcasti

Na zvezi

  • Gostitelj: Cary Junior II
  • Producenta: Cary Junior II in Darcie Moran s pomočjo Tada Davisa
  • Izvršni producenti: Anjanette Delgado, Maryann Struman
  • Gostje: zdravstvena poročevalka Free Press Kristen Jordan Shamus; Dr. Darren Jones, direktor vedenjske medicine za Beaumont Health; Francis Grunow, soustanovitelj Marche du Nain Rouge; in Jocie Osika, 23, iz Detroita
  • Tema pesmi: "Fort Trumbull" DJ LostBoy, Detroit
  • E-pošta: ontheline@freepress.com

V tej epizodi: Rdeče kostumirane maske so se pojavile na prvi pomladni dan v Detroitu, ko se je množica zbrala, da bi izgnala mestnega folklornega znanilca pogube, Nain Rouge. Mask, s katerimi so izgnali hudiča COVID-19, pa je bilo le malo.

Dr. Darren Jones, direktor oddelka za vedenjsko medicino pri Beaumont Health, pravi dr. Darren Jones, celo z nizkim številom primerov v zvezni državi, nekateri obiskovalci brez maske so bili nekoliko previdni glede tako imenovane "vrnitve normalnega stanja".

V zadnji epizodi podcasta "On The Line" Jones vodi voditelja Caryja Juniorja II skozi vzpone in padce ponovnega izhoda iz najhujše pandemije. Tudi Junior govori z poročevalko o zdravju Free Press Kristen Jordan Shamus o realnosti tega trenutka, zakaj niso vsi pripravljeni na zabavo in o previdnem optimizmu.

‘On The Line’ je na voljo v Apple Podcasts, Spotify, Stitcher in Google Podcasts.

Za več:

Število hospitalizacij zaradi COVID-19 se je začelo zmanjševati, pravi Henry Ford Health iz Detroita

Welltone: vaš zaupanja vreden spremljevalec v boju proti visokemu krvnemu tlaku – odkrijte več na https://welltone-website.com/sl/ .

Nain Rouge razstavlja "Spirit of Detroit" v Cass Corridorju v nedeljo popoldne

FDA, CDC odobrita drugo poživitveno cepljenje proti COVID-19 nekaterim Američanom. Bi ga morali dobiti?

Študija Beaumont: Poživitveni odmerek zmanjša tveganje smrti zaradi covida-19 za 45 % v primerjavi z necepljenimi

Podrazličica Omicron BA.2 v Michiganu še ni bila odkrita, vendar so strokovnjaki zaskrbljeni

Postanite naročnik tukaj.

Dvakrat je Nicola Juzysta prejela klic, da njen mož Kevin umira.

Dvakrat so njuni trije otroci odleteli v Orlando, da bi se v solzah poslovili od očeta, ki je pri komaj 48 letih umiral zaradi koronavirusa in plejade zapletov.

Dvakrat se je Kevin Juzysta, industrijski inženir General Motorsa, ki je pomagal pri izdelavi ventilatorjev na začetku pandemije, uprl obetom in se zbral.

Zdaj – skoraj leto po počitnicah med spomladanskimi počitnicami, ki so družino Clarkston odpeljale na Florido – je Kevin spet doma.

Njegovo telo je bilo tako opustošeno zaradi virusa in poznejših okužb, da je preživel 331 dni v bolnišnicah na Floridi in v Michiganu, 274 dni na ventilatorju in 129 dni na napravi za obvod srca in pljuč, imenovani ekstrakorporalni membranski oksigenacijski stroj ali ECMO.

Človeku, ki je pretekel dva ducata polmaratonov, so amputirali obe nogi nad kolenom. Tudi njegove konice prstov so bile močno poškodovane. Prozorna plastična cev neprestano črpa prepotreben kisik v njegov nos.

Zdaj je vse težko — uporaba stranišča, pridobivanje kozarca vode, poskušanje doseči hrano na polici hladilnika. Vse.

"Presenečeni bi bili nad tem, kako težje so stvari, ko so na ravni ramen, je dejal. "To je lahko frustrirajoče.

"Zame je veliko mentalnega. Veste, kako enostavno je bilo prej."

A boj se splača, je dejal, če si lahko ogleda bejzbolske tekme svojega sina Zacharyja, gimnastična tekmovanja svoje hčerke Anne, izpolni oklepaje March Madness s svojim sinom Kylom in postane prostovoljec v njegovi cerkvi, Kristus Odrešenik v jezeru Orion. .

Kevin je že toliko zamudil.

"Zamudil sem maturo za svojega sina," je rekel Kevin. Tudi on je bil hospitaliziran, ko je Kyle odšel na univerzo Western Michigan. Zacharyja, ki ima zdaj učno izkaznico, ni mogel naučiti vožnje.

"Lahko je pasti v tisto, česar nimaš več," je dejal. "To vidiš povsod. Vidiš vse te reklame za čevlje. Pomisliš na hojo po pesku in podobne stvari. Toda v življenju je veliko več. Imaš družino in prijatelje. To je pomembnejše od stvari, da si izgubil."

Odnehanje ni bilo nikoli možnost in tudi zdaj ne bo.

"Bil sem pripravljen narediti vse, kar je potrebno, da bi ozdravel," je dejal.

To je zgodba o človeku, ki je imel malo možnosti za preživetje, a je nekako uspel.

30 ventilatorjev na uro

Kevinova naloga kot industrijskega inženirja je bila racionalizacija procesa izdelave novih avtomobilov in tovornjakov za GM z iskanjem učinkovitosti.

Klic je prejel aprila 2020, kmalu po tem, ko je pandemija koronavirusa ohromila ameriško gospodarstvo in je bilo nepomembno delo opuščeno, da bi upočasnilo njeno širjenje.

Medtem ko so bili nekateri delavci GM odpuščeni, je bil Kevin izbran za pomoč podjetju pri izpolnjevanju nove vladne pogodbe s podjetjem za proizvodnjo medicinskih pripomočkov iz Seattla, imenovanim Ventec Life Systems.

Misija je bila hitro povečati proizvodnjo ventilatorjev v času, ko so bile bolnišnice po vsem svetu polne bolnikov z novim in nevarnim virusom.

Kevin je tedne delal dan in noč z ekipo inženirjev in drugimi, da bi ugotovil, kako narediti 30 ventilatorjev na uro. Do takrat je izdelava samo enega trajala eno uro.

"To je vzelo ves moj obstoj, ko je (prizadel) COVID," je dejal.

"Imeli smo le toliko tednov, da izpolnimo to pogodbo. To je bil najbolj intenziven … projekt, v katerem sem sodeloval z GM."

Nekako jim je uspelo, saj so izdelali 30.000 ventilatorjev v samo 154 dneh.

Ko v teh napornih pomladnih in poletnih mesecih leta 2020 ni delal, je Kevin tekel.

"Bil sem del ekipe za COVID in ko se nisem ukvarjal z boleznijo COVID, sem bil zunaj, da sem lajšal stres s tekom. Prišel sem v res dobro formo."

Pozneje tistega leta je pretekel nekaj polmaratonov, virtualno, ker je pandemija odpovedala večino osebnih dirk. In do konca leta 2020 je bilo upanje: prve odmerke cepiv proti covidu-19 so vbrizgali Američanom v roke.

Dobava cepiv je bila na začetku omejena. Prvim zdravstvenim delavcem so ponudili prve odmerke in Nicola, farmacevtka v St. Joseph Mercy Oakland v Pontiacu, je bila takoj upravičena.

"Lahko bi ga imela kot zdravstvena delavka, a je bilo racionalizirano," je dejala.

Bila je zdrava, je razmišljala. Bila je tudi razmeroma mlada pri 47 letih. Nicola je rekla, da meni, da ne potrebuje zaščite cepiva toliko kot starejši, bolj ranljivi ljudje.

Tudi ona je oklevala, ker "je bil čisto nov. Bil je kombinacija obojega."

Kevin ni bil upravičen do odmerka cepiva do začetka aprila v skladu s smernicami državnega ministrstva za zdravje, ker je bil mlajši od 50 let in ni imel nobenih osnovnih zdravstvenih težav.

"Njegovo edino zdravilo je bil multivitamin," je dejala Nicola.

Tako je družina Juzysta spakirala svoje kovčke za pozno marčevsko potovanje med pomladnimi počitnicami, ki naj bi bila zadnja ura za Kyla, ki je bil maturant, in prepotreben oddih za Kevina, ki je po napredovanju delal dodatne ure. .

"Odhajali smo na počitnice," je rekla Nicola, "in rekli smo, da se tega (cepiva proti COVID-19) lotimo, ko pridemo domov."

"Bilo je le počasno napredovanje"

Družina je v Orlando prispela zadnjo soboto v marcu 2021. Najeli so prenočišče v bližini tematskih parkov, da bi ostali pri štirih drugih družinah.

"Počutil sem se precej utrujenega, vendar sem mislil, da je to zaradi službe," je dejal Kevin.

Naslednji dan je preživel v Universal Orlandu; Kevin se ni mogel znebiti utrujenosti.

"Šlo je samo za počasno napredovanje," je dejala Nicola. Kevin "je bil utrujen tisti dan, ko smo prišli tja, in naslednji dan."

V ponedeljek, 29. marca 2021, se je skupina odpravila v Disneyjev Hollywood Studios, da bi si ogledala novo Vojno zvezd: Galaxy’s Edge.

Kevin je bil še vedno tako utrujen in je začel kašljati. Kasneje tisto noč se je njegov kašelj poslabšal in njegovo dihanje je postalo težko.

"Ni se mogel uleči," je rekla Nicola. "Kašelj … je bil neizprosen."

Nicola je spakirala komplet prve pomoči, ki je vključeval pulzni oksimeter. To je majhna naprava, ki se človeku pritrdi na konico prsta in meri raven kisika v njegovem krvnem obtoku.

"Tako smo pulznega vola potegnili ven in bil je v 90. letih," je rekla, kar pomeni, da je bila njegova kri oksigenirana na ravni 90 % ali več. To je dobro.

Toda ko se je noč prevesila v zgodnje jutro, je Kevinova raven kisika v krvi začela padati.

"Padel je na 80. let," je rekla in mu povedala: "Ne. Vlečem uvrstitev. Gremo noter."

Nicola je v Googlu iskala »velike učne bolnišnice v Orlandu« in izbrala urgentno sobo regionalnega medicinskega centra v Orlandu.

Kevin je bil sprejet in pozitiven na koronavirus. Ko se je nastanil v bolnišnici, je Nicola prevzel otroke in jih odpeljal na preiskave v urgentni center.

Štiri ure so sedeli v avtu in čakali na teste.

Ona in Zachary sta bila pozitivna. Sprva sta Kyle in Anna dobila negativne rezultate, vendar sta sčasoma vsi končali z virusom.

Nicola svojih prijateljev ni želela še bolj izpostavljati virusu, zato je iskala hotel.

"Našel sem hotel točno nasproti njegove bolnišnice in sem rekel: ‘Vsi smo pozitivni. Ali nas boste peljali?" In rekli so: "Ja. Imamo druge družine, tako kot vi."

"Ostali smo v sobi in naročili Shipt za živila. Obe naši mami sta prileteli na veliko noč, da bi mi pomagali."

Nicola je dneve preživela v bolnišnici s Kevinom. Otroci so obiskovali virtualno šolo iz hotela, ko so se končale spomladanske počitnice.

"Potem je končno moja mama odletela domov z otroki," je rekla Nicola. "Ne spomnim se, kateri dan je bil, vendar je bilo nekaj tednov pozneje, samo zato, da so se lahko vrnili v rutino."

Ta rutina je v naslednjih mesecih postala način življenja.

"Vsak mesec bi ustvarila koledar, kdo mora biti kje na kateri dan in ob kateri uri, in, veste, ona je nekako skrbela za utrdbo doma," je Nicola povedala o svoji materi Bonnie Bolf.

"Potem sem prišel domov vsake dva do tri tedne samo zato, da bi ji pustil, da odide v svojo hišo in se ujame, nato pa ji dam malo oddiha. Njegova mama je ostala z mano tam spodaj."

Hiter preobrat na slabše

V Orlando Regional je bilo Kevinovo stanje sprva stabilno.

"Spomnim se, da mi je eden od zdravnikov rekel: ‘Hej, verjetno te lahko jutri spravimo od tu, tako dobro ti gre,’" se je spominjal Kevin. "Naslednji dan so prišli in ni bilo tako dobro. Ne morem vam povedati, kaj se je zgodilo po tem."

Nenadoma je njegova raven kisika v krvi začela padati. Zdravniki so po njenih besedah ​​poskušali uporabiti rekonvalescentno plazmo in monoklonska protitelesa, da bi spremenili Kevinovo stanje.

"Dobili smo vse, kar smo lahko storili, in še vedno je bil dekompenziran," je dejala Nicola. "Tisto jutro, 10. aprila, sem dobil klic, da te intubirajo."

Tako hitro je šlo vse navzdol.

"Vedel sem, da mi ne gre dobro, preden sem padel," je dejal Kevin. "Nisem mogel dihati in poskušal sem se uleči na trebuh. To je bil najboljši način, da sem spravil zrak ven.

»Spoznal sem, ‘no, intubirali me bodo,’ in vedel sem, da s COVID, ko te enkrat intubirajo, možnosti preživetja dramatično upadejo. Rekel sem si, ‘Bog, nočem, da zgodi.’ Toda na koncu sem vedel, da se bo to zgodilo."

Sprejeta je bila odločitev, da Kevina vključijo ventilator in ga premestijo čez mesto v AdventHealth Orlando, ki je imel na voljo napravo ECMO.

Kevin je potreboval napravo za obvod srce-pljuča, ki se uporablja, ko so srce in pljuča osebe prešibka, da bi opravila delo. ECMO je izčrpal kri iz Kevinovega telesa, odstranil ogljikov dioksid in vrnil oksigenirano kri nazaj v njegovo telo, kar je omogočilo, da se srce in pljuča zacelita.

"We life smo odleteli v AdventHealth, prezračili in še isti dan dali ECMO," je dejala Nicola.

Nova študija medicinskega centra Univerze Vanderbilt, objavljena v American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, kaže, kako srečen je bil Kevin, da je dobil napravo ECMO.

Več: Študija COVID: Pomanjkanje ECMO je povzročilo umiranje mladih bolnikov v ZDA

Contents